Televisie

Veel aandacht voor nieuws en actualiteiten. Iedere werkdag is het nieuwsprogramma Het Nieuws te zien. Het programma heeft in 2015 de Lokale Omroep Award gewonnen in de categorie nieuws en actualiteiten.

Na Het Nieuws is vrijwel iedere dag een extra programma te zien. VVV TV (over de verrichtingen van voetbalclub VVV-Venlo), UIT! (culturele uit-agenda voor de gemeente) en Met het oog op Venlo (gemeentelijke informatie) zijn enkele voorbeelden. Iedere vrijdag is er het actualiteitenprogramma Nedinscoplein met nieuws en achtergronden.

Omroep Venlo brengt daarnaast ook speciale programma's rondom evenementen zoals Vastelaovend, Zomerparkfeest, Venloop, Sinterklaas, Viva Classic Live, verkiezingen en Jocus Leedjesaovend.

Adverteermogelijkheden
De uitzendingen beginnen dagelijks om 17.30 uur. De programma's met reclameblokken worden in een carrousel herhaald tot ongeveer 09.30 uur de volgende ochtend. Als adverteerder heeft u de garantie dat uw commercial per dag 25 keer voorbijkomt.

Het jaarbereik van Omroep Venlo TV in de gemeente Venlo is 69 procent (Kijk- en Luisteronderzoek 2012), vergelijkbaar met grote landelijke zenders. Sinds oktober 2010 is Omroep Venlo TV digitaal te ontvangen in de gemeenten Venlo, Beesel, Roermond, Echt-Susteren, Maasgouw, Leudal, Weert, Peel en Maas, Horst aan de Maas, Venray, Gennep en Bergen.