De Rotonde - Afl 113 25Maart 2023

zo 26 mrt 10:28 - 54:32 min

Elke zaterdag om 11:00 uur live op de radio praten Jan Kessels en Peter Pasmans met betrokken mensen over cultuur, kunst, sport, historie en politieke actualiteiten.
Deze week:Een week-end in het teken van sport en bewegen. Wandelen, hard lopen, 10 km, 5 km, en een halve marathon, kinderen, volwassenen. Het lijkt wel of heel Venlo beweegt. Het week-end van de inmiddels traiditionele Venloop. Dit evenement groeide vanaf 2006 uit tot het grootste evenement in de Venlose binnenstad. Het zet Venlo en de regio op de kaart. Zowel in het parcours als naast het parcours veel belangstelling. Alhoewel het Bartlehiem van het zuiden heeft besloten niet meer mee te doen zullen er veel sfeerplaatsen langs de weg de wandelende en rennende deelnemers een warm hart toedragen. Een vooral ook voorzien van water en wellicht een droogje. De organisatie is groots en hierover praten we met de directeur, Wim Lenssen.
Over wat het van een deelnemer vraagt praten we met Peter van Eijk vanaf den beginne deelnemer van de halve marathon.
En welke rol spelen de toeschouwers wanneer je die kilometers maakt. Heeft het invloed?
Heeft al dat ge-ren en gewandel ook een andere kant? Zijn er gevaren en medische risico’s? Is topsport, wat het rennen van een halve marathon zeker is, ook een schaduwkant? We praten er over met Hans Vlek, voormalig huisarts in Venlo en zelf zeer sportief ingesteld.
De column is in handen van Willo Buskes.