advertentie Orange blend

De Rotonde - Afl 126 24Juni 2023

zo 25 jun 10:03 - 53:34 min

Elke zaterdag om 11:00 uur live op de radio praten Jan Kessels en Peter Pasmans met betrokken mensen over cultuur, kunst, sport, historie en politieke actualiteiten.
Komende week neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan voor het kazernekwartier. De invulling van de voormalige kazerne heeft een roerige voorgeschiedenis. In de tussentijd hebben meerdere organisaties er een (tijdelijke) plek gevonden voor hun activiteiten. In het nu voorliggende plan voor voornamelijk woningbouw is daar geen plek meer voor ingeruimd. De betrokken organisaties Fort Museum Venlo en Stadstuinderij Venlo gaan daar verschillend mee om.
In de studio is Corine Brouwers van Fort Museum Venlo die een uitgebreide zienswijze heeft ingediend en bezwaar maakt tegen het niet opnemen van haar activiteiten in het bestemmingsplan.
Van de stadstuinderij Venlo is hier aanwezig Marjolijn van der Linden. De stadstuinderij hoopt in overleg met de gemeente tijding een goed alternatief te vinden voor haar meente,
Vanuit de gemeenteraad is aanwezig Wim Janssen fractieleider van Groen Links. Aan hem de vraag hoe je als raadslid een goed oordeel kun vellen in zo’n omvangrijke, ingewikkeld en ingrijpend besluit.
De column is vandaag in handen van Geert Rutten