Café Chantant

Een programma met fragmenten uit theaterstukken en lokale kleinkunst afgewisseld met muziek.

Eerder werden in deze serie radioprogramma's fragmenten van Café Chantant uitgezonden, de nostalgische show met Baer de Woers in de hoofdrol, die in de periode 2007-2014 zijn uitgezonden bij Omroep Venlo op radio en televisie.

Het Café Chantant is een show die vooral bestond uit liedjes en hoorspelen waarbij ook het publiek een rol had. Met arrangeur Jan Theelen achter de piano en Bram Holla in de rol van stadsfiguur Baer de Woers. Andere bekende karakters zijn de kôntroleur (Petro Janssen), Mieke Maos (Claar Boots-Hinssen), Fientje Maos (Mirjam van Elderen) en schoëlmaedje Kaatje (Tessa Hinssen). Bekende tekstschrijvers als Frans Pollux, Peter Jansen en Wiel Aerts leverden teksten voor de show.

Het concept van Café Chantant is losjes gebaseerd op de Bonte Dinsdagavondtrein van de AVRO uit de jaren veertig en vijftig. Café Chantant heeft in 2009 een Lokale Omroep Award gewonnen in de categorie radioprogramma. Na de succesvolle radioserie kwam er dat jaar ook een serie op televisie. Seizoen 2009/2010 en 2010/2011 is ook op DVD uitgebracht. Deze DVD's zijn nog steeds verkrijgbaar bij Omroep Venlo.