Stageplaatsen

Omroep Venlo zoekt regelmatig stagiaires van opleidingen journalistiek, audio-visuele vormgeving en grafische vormgeving.

Omroep Venlo biedt de mogelijkheid voor een…
ZOMERSTAGE
(2 dagen per week*)

Je maakt kennis met Omroep Venlo, draait mee op de nieuwsredactie, leert evenementen als het Zomerparkfeest van een andere kant kennen en experimenteert met het maken van tv en internet.

We zoeken een talentvolle en ambitieuze verslaggever/redacteur. Je bent enthousiast, wil graag nieuwe dingen leren en neemt initiatief.

Wil jij zomerstagiair worden bij Omroep Venlo? Stuur dan een mail naar nieuws@omroepvenlo.nl.

* Een andere invulling is in overleg bespreekbaar.
--

Stagemogelijkheden algemeen

Het beleid van Omroep Venlo is erop gericht stagiairs een leeromgeving te bieden gedurende een periode van minimaal 10 weken. Omroep Venlo begeleidt in den regel MBO-stagiairs en HBO-stagiairs met een stageopdracht of een afstudeeropdracht. De stagiairs ontvangen een stagevergoeding.

Wie zijn wij?

Omroep Venlo is een professionele omroep die zich richt op de gemeente Venlo. Al jaren behoort de omroep tot de grootste en betere lokale omroepen van Nederland. Tot vier keer toe werd Omroep Venlo verkozen tot beste lokale omroep. De laatste keer was in 2013. Omroep Venlo staat voor constante, hoge kwaliteit. Niet alleen op het gebied van nieuws en actualiteiten maar ook op andere gebieden zoals cultuur en sport.

Onze kerntaak is het brengen van het Venlose nieuws. Iedere werkdag is daarom het nieuwsprogramma Het Nieuws te zien. Dit programma heeft in 2015 een Lokale Omroep Award gewonnen in de categorie nieuws en actualiteiten. Iedere vrijdag is er het actualiteitenprogramma Nedinscoplein met nieuws en achtergronden. Ook onze website is een bron van actuele informatie. Dagelijks vinden duizenden mensen hun weg naar onze site. Onze nieuwsberichten verschijnen in verkorte vorm ook op TwitterFacebook en Tumblr.

Naast het nieuws is op televisie vrijwel iedere dag een extra programma te zien. VVV TV (over de verrichtingen van voetbalclub VVV-Venlo), UIT! (culturele uit-agenda voor de gemeente), Met het oog op Venlo (gemeentelijke informatie) en LEF! zijn enkele voorbeelden. Omroep Venlo brengt daarnaast ook speciale programma's rondom activiteiten zoals Vastelaovend, Zomerparkfeest, Venloop, Sinterklaas, Viva Classic Live, verkiezingen en Jocus Leedjesaovend.

Stagemogelijkheden specifieke richtingen

Omroep Venlo heeft meerdere mogelijkheden voor stagiairs. Wij zoeken en begeleiden stagiairs op het gebied van:

  • av-techniek/productie (camera en editing; MBO- en HBO-niveau). De stagiair krijgt onze programmaleider en/of ons hoofd-techniek als stagebegeleider(s) toegewezen
  • grafisch/multimedia vormgeven (MBO- en HBO-niveau). De stagiair krijgt onze av-medewerkers met grafische achtergrond als stagebegeleider(s) toegewezen
  • journalistiek (HBO-niveau). De stagiair krijgt onze eindredacteur als stagebegeleider toegewezen

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Vacature stagiaire fotografie (februari 2018)