liveblog

LIVEBLOG | Dit gebeurde er tijdens de wandeltochten van de Venloop

Op deze plek houden we je op de hoogte van wat er gebeurt rond de wandeltochten op Venloop-zaterdag. Vanaf 17.30 uur is er een speciale uitzending op tv.


live
15:15 uur

Kijk vanavond en morgen op tv naar de Venloop

Tot zover dit liveblog. Kijk straks vanaf 17.30 uur naar Omroep Venlo TV voor een uitzending over de wandeltochten van de Venloop.

Morgen beginnen we om 13.55 uur aan een grote live-uitzending op tv. We volgen dan de 12.000 hardlopers die van start gaan bij de halve marathon. In de uitzending ook aandacht voor de afstanden eerder op de dag en de sfeer langs de kant.

14:55 uur

In de stromende regen over de Parade

Veel mensen komen nu binnen na een wandeltocht van 10, 20, 30 of ruim 42 kilometer. Helaas inmiddels toch met forse regenval. Gelukkig mag dat voor de meeste deelnemers de pret niet drukken.

14:00 uur

VIDEO: Bekerbuizen en waterdragers voor duurzaamheid

De Venloop zet in op duurzaamheid. Dit jaar kregen de wandelaars allemaal een waterdrager mee, terwijl op de Parade kokers staan waar toeschouwers hun plastic bekertjes in kunnen doen. Misschien niet dé oplossing voor het plasticprobleem, maar wel een stap op weg naar meer bewustwording.

13:45 uur

De finish lonkt, met wat geluk zelfs in de zon

Op de Parade komen inmiddels behoorlijk wat wandelaars binnen. Ze kregen onderweg te maken met een paar flinke buien, maar het was toch overwegend droog en af en toe zelfs zonnig. 

13:08 uur

VIDEO: Wandelaars hebben zin in 20 kilometer Venloop

De sfeer zat er goed in vanochtend bij de start van de 20 kilometer. Verslaggevers Mace Winter en Jannes Titulaer waren erbij en peilden de stemming.

12:47 uur

Dansend op weg naar de Parade

De eerste wandelaars van de dag zijn inmiddels op weg naar de finish. De laatste kilometers lopen vanaf het Kapelletje van Genooi deels langs de Maas. En als je er bijna bent, is er best tijd voor een dansje.

12:30 uur

Walk & Wheels start om 13.00 uur in Velden

Om 13.00 uur start de Walk & Wheels (voorheen de rolstoeltocht). Er doen dit jaar 102 mensen mee. De deelnemers leggen 7,5 kilometer af vanuit het centrum van Velden naar de Parade.

11:39 uur

Marathonwandelaars bij Kasteeltuinen in Arcen

Waar de deelnemers aan de 10 kilometer net zijn gestart, komen wandelaars die vandaag een marathon afleggen door Arcen. Ze zijn vanochtend rond 7.00 uur gestart en zijn inmiddels over de helft.

11:32 uur

Ook wandelaars 10 kilometer beginnen aan hun route

En ook de deelnemers aan de 10 kilometer kunnen op pad. Zij blijven in het stadsdeel Venlo. De route loopt richting Groote Heide en vervolgens via het Schaapsdijkpark terug. 

11:10 uur

Zondagochtend veel kinderen in actie bij jeugdlopen

Even vooruitkijken, want de zondagochtend van de Venloop is traditioneel voor de jeugd. Van de bambino's tot middelbare scholieren. Ook op basisscholen is de laatste weken flink getraind, bijvoorbeeld op De Meule. Daar doen meer dan honderd leerlingen mee aan de Venloop en wij namen deze week een kijkje bij de laatste training.