Zwemmers werpen reddingsboei voor vijftigmeterbad

Een reddingsactie op het droge: wethouder Alexander Vervoort ontving vanmorgen van de acht Venlose zwemverenigingen een officieel bezwaarschrift, vastgebonden aan een reddingsboei. Als laatste strohalm om alsnog te komen tot een vijftigmeterbad in Blerick.

De verenigingen kwamen voorafgaand aan de wekelijkse collegevergadering voorrijden met een reddingsboot op een aanhangwagen. 'Om aan te geven dat het huidige zwembadplan niet in het belang is van de inwoners van Venlo', betoogt Roel Bergmans namens de zwemverenigingen.

Streep door plan

Die verenigingen gaan dus voor een nieuw zwembad De Wisselslag met vijftigmeterbad. Zo komt er ruimte voor de verschillende verenigingen om samen te werken en te groeien. Burgemeester en wethouders zetten begin deze maand echter een streep door dat plan, het college wil gaan voor een nieuw zwembad in Blerick met drie kleinere baden. Ook de gemeenteraad van Venlo toonde zich eind vorige maand voorstander van een variant met drie kleinere baden.

Hoop

Wethouder Vervoort kon dan ook weinig anders doen dan het bezwaarschrift in ontvangst nemen met daarbij de aantekening dat de raad en het college dus voor een andere variant gaan. 'Ik kan niet toezeggen dat we iets anders gaan doen, wel dat we serieus naar dit bezwaarschrift kijken en daar goed op gaan antwoorden', zei Vervoort. De verenigingen vestigen hun hoop met het bezwaarschrift dan ook vooral op de politieke partijen. Eind maart komt de gemeenteraad namelijk nog een keer te spreken over het nieuwe zwembad in Blerick.