advertentie

Zuur verlies voor VVV, zware blessure Promes

VVV heeft vanavond in eigen huis tegen Heracles een zure nederlaag geleden. De wedstrijd die werd overschaduwd door een blessure van Jerold Promes eindigde in 0-1.

Blessure Promes

Promes liep al na een minuut of vijf aan de zijlijn een zware knieblessure op. Scheidsrechter Blank besloot het duel stil te leggen, zodat de verdediger rustig behandeld kon worden en de andere spelers geen kou zouden vatten. Een minuut of twintig later werd de wedstrijd hervat. Promes werd per ambulance afgevoerd.

Unnerstall en Joosten

De eerste helft was na het incident weinig spectaculair. Lars Unnerstall behoedde VVV met een paar knappe reddingen voor een achterstand. Aanvallend was met name Patrick Joosten gevaarlijk, maar tot een goal leidde dat niet.

Kansen VVV

Na een rustig begin van de tweede helft pakte VVV het initiatief. Grootste kans was voor Peniel Mlapa, die door Tino Susic voor de keeper van Heracles werd gezet. Ook Van Ooijen en Joosten kregen kansen, maar benutten die niet.

Dubieuze beslissing

De beslissing viel uiteindelijk in de slotfase na een dubieuze beslissing van scheidsrechter Blank. Hij besloot een strafschop te geven na een heel licht vergrijp van Nils Röseler en werd niet teruggefloten door de VAR. Niet veel eerder kreeg VVV na een op het oog zwaardere overtreding van Heracles geen penalty. Osman benutte het buitenkansje namens de ploeg uit Almelo en bezorgde VVV daarmee een dubbele kater.

advertentie

Lees ook deze artikelen