advertentie

Zorgwoningen Arcen in maart opgeleverd

Het Arcense gemeenschapshuis Klosterhoaf zou gesloopt worden, maar momenteel wordt het gebouw vertimmerd tot een complex met 25 zorgwoningen. De opening is voorzien voor 16 maart, de werving van personeel ging vandaag van start. 

Het zorgcomplex blijft de naam van het gemeenschapshuis houden en kwam tot stand door een burgerinitiatief. 'De dorpsraad was tegen de sloop van het gebouw en met zorgaanbieder Proteion op zoek naar de mogelijkheden voor kleinschalige zorg in het dorp. Wij hadden als zelfstandige zorgondernemers daarvoor plannen en waren op zoek naar een plek. Min of meer toevallig zijn we met elkaar in contact gekomen', zegt Ellen Wilbers die samen met Leon Janssen de plannen voor de zorgwoningen concreet maakte.

Velden

In Arcen is de vraag naar zorgwoningen volgens Janssen groot. 'Ouderen die zorg nodig hebben moeten het dorp nu verlaten terwijl ze het liefst in Arcen blijven wonen. In hun vetrouwde omgeving en de familie in de buurt", aldus Janssen. Samen met Wilbers kijkt hij nu ook al naar Velden. Ook voor dat dorp liggen al plannen voor zorgwoningen, die moeten in 2020 concreet worden.

advertentie

Lees ook deze artikelen