advertentie Obesitas kliniek header januari

Zoon start inzameling voor begrafenis Venlose zwerver

Stef Elbers is een crowdfunding gestart om de uitvaart van zijn vader Graat te bekostigen. Graat Elbers woonde de afgelopen twintig jaar op straat.

Als jonge jongen kwam Stef Elbers in een pleeggezin terecht. Zijn vader zag hij niet. Pas de afgelopen jaren werd het contact hersteld. 'Ik heb mijn vader denk ik in totaal zestien keer gezien', zegt Stef. Graat werd geboren op het woonwagenkamp in Broekhuizenvorst. Na persoonlijke tegenslag raakte hij verslaafd en kwam hij op straat terecht. De afgelopen twintig jaar was hij vooral in de gemeente Venlo te vinden. Afgelopen vrijdag overleed hij.

Crowdfunding

Zoon Stef heeft echter geen tijd om te rouwen. Hij wil zijn vader een mooie uitvaart geven, maar de benodigde 6.500 euro heeft hij niet. 'Mijn vader had geen verzekering en zijn familie helpt niet mee. Ik sta er als 23-jarige alleen voor.' Toch weigert hij zich neer te leggen bij het feit dat zijn vader een door de gemeente betaalde anonieme uitvaart krijgt. Daarom is hij een crowdfunding gestart. 'Mensen zeggen dat het geen zin heeft, dat ik het geld nooit in een week bij elkaar krijg. Maar daar wil ik me nu nog niet bij neerleggen.'