advertentie VieCuri Mooi

Zonderparkfeest

We beginnen met iedereen te bedanken, die gereageerd heeft op de oproep in de vorige Aevel om in de week van het festival de Zomerparkfeestvlag oét te hangen.

Als teken van verbondenheid met elkaar, met het festival en met ’t stedje in het jaar van het Zonderparkfeest. Niet iedereen heeft een Zomerparkfeestvlag. Of de mogelijkheid om die oét te hangen. Bij sommige appartementencomplexen staat één grote mast. Individueel vlaggen verstoort het architectonisch beeld, is de redenering.

Aevel… prakkezere kump van de erm luu.

Er is een alternatief om tot uitdrukking te brengen dat het Zomerparkfeest je aan het hart gaat. Letterlijk ook. Dit alternatief ligt hoogstwaarschijnlijk in je eigen kleierkas. Netjes gewassen en gestreken. Het zijn de T-shirts. Bijvoorbeeld die van de vrijwilligers van het Zomerparkfeest. Zeker als ze al lang parcaholic zijn, hebben ze een heuse collectie. Sinds jaar en dag is er aevel ook een T-shirt van de vrienden en vriendinnen. Van alle muziekgerelateerde T-shirts in Venlo, zullen die van het Zomerparkfeest het grootst in aantal zijn. Voor die constatering hoef je geen statisticus te zijn.

Wanneer de vlag van het festival niet oét kan, draag dan een T-shirt. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid én, én. Met het dragen van zo’n T-shirt hoeven we aevel niet te wachten. Laten we daarmee al vanaf vandaag de straten van ’t stedje opfleuren. Afgelopen vastelaovend hebben we döks samen Gelök van Ben Verdellen gezongen. Als ik iemand zie met een T-shirt van het Zomerparkfeest, ervaar ik een klein gelök.

Over klein gelök gesproken.

Weet je naar wie ik met bedraag luister? Naar hersenprofessor Erik Scherder. Die moelt idderein gater in de zök. Geweldig. Van die blieje weet ik, wat er bij geluk in onze hersenen gebeurt. Verschillende chemische stoffen, zoals endorfine en oxytocine, gaan dan als jonge katjes met elkaar stoeien. Door het dragen van een Zomerparkfeest T-shirt alzoeë, dragen we bij aan een ongekende collectieve sparteling van gelukshormonen in ’t stedje.

En precies dat hebben we nodig in de nadagen van corona en in het jaar van het Zonderparkfeest.

Wies ’t aevel weer ens is,
Sef Derkx