advertentie Viecuri Mooi

Zomerparkfeest zet na nieuwe persconferentie streep door editie 2021

Het Zomerparkfeest gaat eind augustus niet door. De organisatie heeft die knoop doorgehakt nadat premier Mark Rutte vanmiddag aangaf dat festivals zonder vaste zitplaatsen tot 1 september alleen zijn toegestaan met maximaal 750 bezoekers.

Tot 14 augustus zijn evenementen zonder anderhalve meter niet toegestaan. Het Zomerparkfeest hoopte op versoepelingen, zodat er in het laatste weekend van augustus meer mogelijk zou zijn. Nadat er vorige week al een streep ging door meerdaagse festivals met overnachting bleek vandaag dat de extra speelruimte voor eendaagse festivals en meerdaagse evenementen zonder overnachting beperkt is.

Alles of niks

Het was alles of niks voor het Zomerparkfeest. In het voorjaar lagen er nog meerdere scenario's, waaronder een variant waarbij bezoekers vaste zitplaatsen zouden hebben en onderling afstand zouden houden. Toen er richting de zomer meer leek te kunnen is vol ingezet op een scenario dat in de buurt komt van het vertrouwde Zomerparkfeest.

'Verwacht niks' was dit jaar de campagne waarmee het Zomerparkfeest naar de nieuwe editie toewerkte. Al hadden de bedenkers met deze wending geen rekening gehouden: 'Normaal vragen we onze bezoekers niks te verwachten als jullie naar Zomerparkfeest komen, omdat alles leuker is zonder verwachtingen. Dat je weer geen festival kan verwachten, hadden wij ook niet gedacht.'