Zomerparkfeest blijft toch cultuurplaninstelling

Het Zomerparkfeest houdt de komende vier jaar de status van cultuurplaninstelling en kan daarom rekenen op een forse subsidie van de provincie. Eerder leek het Venlose festival de status te verliezen.

Het Zomerparkfeest kreeg in eerste instantie niet genoeg punten van de Cultuurtank Limburg om zich nog langer cultuurplaninstelling te mogen noemen. Het festival was dat sinds 2012. Op de verdeling van de subsidie kwam in juni forse kritiek, omdat er amper instellingen en organisaties in Noord- en Midden-Limburg op geld konden rekenen. Bijna alles ging naar het zuiden. Het provinciebestuur kwam vervolgens met een aangepast voorstel dat nu is goedgekeurd.

Grote opsteker

Het Zomerparkfeest krijgt de komende vier jaar 378.000 euro van de provincie. Dit geld wordt besteed aan een sterk inhoudelijk programma, maar ook aan het bereiken van nieuwe doelgroepen in de de provincie. Voorzitter Marc Nelissen spreekt van een heel grote opsteker: 'Voor Zomerparkfeest natuurlijk, maar ook voor de regio Noord-Limburg dat in het eerste advies karig bedeeld was.'