Ziekenhuis VieCuri vol: opnamestop voor patiënten

VieCuri kan tijdelijk geen nieuwe patiënten meer opvangen. Het ziekenhuis ligt vol. Ambulances worden doorgestuurd naar omliggende ziekenhuizen.

Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt tegen 1Limburg dat in samenspraak met de AmbulanceZorg Limburg-Noord en de Huisartsenpost is afgesproken dat er geen nieuwe patiënten meer opgenomen kunnen worden.

Alle bedden vol

‘We kregen meer nieuwe patiënten via de Spoedeisende Hulp binnen dan er weg gingen. Daardoor liggen nu alle bedden vol.’ zegt de woordvoerder. ‘Voor de veiligheid van de patiënten kiezen we er daarom voor om ze op voorhand door te sturen naar omliggende ziekenhuizen.’ De opnamestop is zaterdagmiddag ingevoerd. Hoe lang deze maatregel duurt is nog niet bekend.

Uitzonderlijk

Het betekent concreet dat ambulances nieuwe patiënten direct naar een ander ziekenhuis vervoeren. Ook de huisartsenpost verwijst patiënten door naar een ander ziekenhuis. Volgens VieCuri betreft het een zeer uitzonderlijke situatie. 

Geplande afspraken

De geplande zorg gaat wel gewoon door voor zover die niet al afgeschaald is. Ook voor geboortezorg kunnen mensen gewoon bij het Geboortecentrum in Venlo terecht.