advertentie Miso Oriental Header

Zestig aanvragen voor extra terrasruimte toegewezen

Zestig horecagelegenheden in de gemeente kunnen de komende tijd gebruik maken van extra terrasruimte. Hun aanvragen zijn door de gemeente toegewezen.

Veruit de meeste aanvragen voor een ruimer terras komen uit Venlo (47). Ook in Tegelen (11), Blerick (6), Arcen (3) en Velden (1) vroegen ondernemers om meer ruimte voor hun terras. De gemeente heeft elke aanvraag getoetst op veiligheid en inpasbaarheid. Het overgrote deel, zo'n zestig aanvragen, is toegewezen. Ook de komende tijd kunnen ondernemers nog een aanvraag indienen. Voor de extra terrasruimte hoeven de ondernemers geen huur te betalen.

'We proberende horeca maximaal ruimte te bieden voor gastvrijheid', zegt wethouder Erwin Boom. Stefan Curvers van de Venlose afdeling van Koninklijke Horeca Nederland is blij met de manier waarop de gemeente heeft meegedacht en maatwerk heeft geleverd. Het dubbeldeks terras van Central op de Markt is de grote blikvanger.

Fietsenstallingen

Op een aantal plekken in de binnenstad gaat de uitbreiding van de terrassen ten koste van fietsenstallingen. Dat is het geval op de Parade, Begijnengang en Kleine Beekstraat. Er worden daarom nieuwe tijdelijke fietsenstallingen geplaatst op de Kop van de Weerd, de Keulsepoort en het Arsenaalplein.

Restaurants en cafés mogen aanstaande maandag om 12.00 uur weer open.