advertentie

Zaalsportverenigingen luiden noodklok over verhoging huurtarieven

De acht grootste zaalsportverenigingen in Venlo luiden in een brief aan de gemeenteraad de noodklok over de voorgenomen verhoging van de huurtarieven.

Verenigingen gaan omvallen
'Als de gemeente de aangekondigde huurverhogingen doorvoert, zullen de komende jaren diverse zaalsportverenigingen ophouden te bestaan', zo schrijven de voorzitters van de acht verenigingen. Het gaat om basketbalvereniging Crusaders, volleybalvereniging Civitas, badmintonclubs Olympia'56 en United, handbalverenigingen Blerick, HandbaL Venlo en Eksplosion '71 en de stichting topsport en beheer HandbaL Venlo.

De gemeente Venlo kondigde in de begroting aan de tarieven voor het gebruik van sportaccommodaties flink te verhogen. Voor de zaalsportverenigingen is die verhoging nog forser dan bij veldsporten zoals voetbal en hockey.

'Tachtig procent verhoging'
'Bij zaalsportverenigingen is zaalhuur verreweg de grootste kostenpost. Meer dan de helft van al onze kosten bestaat uit zaalhuur. Een verhoging van deze kostenpost resulteert in een onhoudbare situatie', schrijven de voorzitters. Volgens de clubs gaan ze ongeveer tachtig procent meer huur betalen.

Veel gezinnen zullen de verhoogde contributies simpelweg niet meer kunnen betalen.

Passage uit de brief

De voorzitters van de zaalverenigingen zien geen andere optie dan de contributie te verhogen. Maar zo'n stijging is bijna niet op te vangen, menen ze. 'De impact van een dergelijke contributieverhoging is niet te overzien. Uit ervaring weten wij dat ook nu al voor veel gezinnen de hoogte van de contributie een groot probleem is. Daarnaast zijn contributies bij zaalsporten in de regel al aanzienlijk hoger dan bij buitensporten. Veel gezinnen zullen de verhoogde contributies simpelweg niet kunnen betalen.'

Bijdrage aan maatschappij
De acht voorzitters roepen de gemeenteraad op niet in te stemmen met de huurverhoging. 'Maak het ons niet onmogelijk om deze bijdrage aan onze maatschappij te blijven leveren!'

advertentie

Lees ook deze artikelen