advertentie VieCuri Mooi

Wuilus zet streep door alle activiteiten van komend seizoen

Gekke Maondaagvereineging De Wuilus in Velden heeft besloten om komend seizoen geen activiteiten te organiseren. De vereniging vindt de onzekerheid door corona te groot.

Het gaat om activiteiten als de zittingen in november en het Gardefestival, Prinsenbal, de Wuilusmis en de optocht in januari. Veiligheid staat voor De Wuilus voorop. Daarnaast is sfeer meegenomen in de afweging: 'Gekke Maondaag is een gezelligheidsfeest. Op anderhalve meter afstand, met vaste zitplekken en verdere vele beperkingen is dit niet te organiseren. Het ontbreekt dan aan spontaniteit, warmte en gezelligheid. Daarnaast worden wij als vereniging verantwoordelijk gehouden voor de handhaving van alle regels die gesteld zijn', schrijft vorst en voorzitter Harold Hafmans.

Prinselijk trio

De Wuilus denkt ook dat je een prinselijke trio geen waardig seizoen kunt bieden. Prins Wesley en adjudanten Ruud en Gido blijven daarom aan, zodat zij hun seizoen kunnen afmaken
tijdens de zittingen in november 2021.

'Gekke Maondaag gaat altijd door'

De vereniging denkt na of er op Gekke Maondaag binnen de beperkte mogelijkheden toch iets georganiseerd kan worden. Die intentie heeft De Wuilus wel, alleen is er nog geen duidelijkheid over de invulling.