advertentie Truck support Header

Willy Billekens en Bart Janssen winnen Liedjesaovend Wortelepin

Willy Billekens en Bart Janssen hebben vanavond de Liedjesaovend van de Wortelepin in Blerick gewonnen met het nummer 'Wao zien we gister gewaes'. Het liedje kreeg de meeste stemmen van de vakjury, de zaaljury en de wijkjury's van de Poerker en d'n Duikelaer.

Daarmee wonnen Willy Billekens en Bart Janssen met overmacht De Giel, de nieuwe naar voormalig Vors Carotius Giel Geurts vernoemde trofee. Hun liedje is geschreven door Peter Jansen en Hay Geritz. Naast de stemmen van de vakjury (die driedubbele punten toekende), de zaaljury en de wijkjury's telden ook sms-stemmen van het publiek mee.

Nummer 2, 3 en 4

De nummer twee was D'n hoëgen hood, gezongen door Joep Bindels, Paul van Steenkiste, Paul Klaassens en Jan Derijk. Marina Claessen eindigde op de derde plek met het liedje Dao genete weej van. De vierde winnaar is Marco Vaessen met Neemus zoe gek wie ik.

Live op tv

De Liedjesaovend was vanavond live te volgen op Omroep Venlo. De artiesten traden op in de studio aan het Nedinscoplein en gingen vervolgens naar 't Raodhoes in Blerick in afwachting van de uitslag. Daar werd bovendien op groot scherm meegekeken. De Wortelepin kreeg dit jaar 27 liedjes binnen, eerder was dat aantal tijdens de voorselectie teruggebracht tot elf.