advertentie

Wethouder wordt partijvoorzitter, oh nee toch niet

Wethouder Ad Roest wordt tijdelijk partijvoorzitter van EENLokaal, zo luidt de boodschap de ene week. Een partijvoorzitterschap van wethouder Roest is niet aan de orde is het bericht een week later. Wat is er aan de hand?

Beide mededelingen zijn afkomstig uit de vergaderingen van het Venlose college van B en W en komen van EENLokaal-wethouder Frans Schatorjé. Wethouder Roest was door werkzaamheden buiten Venlo namelijk beide keren afwezig. 

Verkeerd begrepen

Het gaat om een misinterpretatie, erkent Schatorjé nu. 'Binnen de partij hebben we het gehad over het voorzitterschap dat momenteel vacant is. In dat overleg is ook gevraagd of Ad het bestuur wil adviseren en helpen in een zoektocht naar een nieuwe voorzitter. Dat heb ik geïnterpreteerd als een waarnemend voorzitterschap en dat heb ik ook zo in de vergadering van het college medegedeeld.' 

Belemmering

Schatorjé zette die mededeling tijdens de collegevergadering afgelopen dinsdag recht. Roest was vóór zijn wethouderschap partijvoorzitter, een terugkeer in die rol ziet de wethouder Financiën niet zitten. 'Hoewel er officieel geen belemmering is om het wethouderschap te combineren met het partijvoorzitterschap denk ik niet dat de combinatie van beide functies verstandig is. Bovendien heb ik daar gezien mijn werkzaamheden als wethouder en de nevenfuncties die aan mijn portefeuille zijn verbonden helemaal geen tijd voor', zegt Roest. 

En dus blijft alles dus bij hetzelfde: Roest heeft geen partijfunctie en EENLokaal blijft zonder voorzitter. 

advertentie

Lees ook deze artikelen