advertentie

Wethouder: Camping Maasvallei vijf jaar langer open

Camping Maasvallei in Arcen kan vijf jaar langer openblijven. De camping die vierhonderd buitenlandse werknemers huisvest zou eigenlijk per 2020 moeten sluiten.

Wethouder Sjors Peeters (50Plus, Wonen) maakte dat woensdag tijdens de raadsvergadering bekend. 'In de voormalige gemeente Arcen en Velden is destijds besloten de camping per 2020 te sluiten. Aan de andere kant zijn wij als gemeente ook verplicht drieduizend bedden voor arbeidsmigranten te realiseren', zegt Peeters. 

Locaties

Een sluiting van Maasvallei zou dat streven dus behoorlijk in de weg zitten. Venlo komt daarom met een tijdelijke verlenging van vijf jaar. 'Ondertussen wordt er gewerkt aan andere locaties voor huisvesting', zegt Peeters die niet wil aangegeven om welke plekken het  gaat. 'Wanneer op andere locaties voldoende plekken zijn gerealiseerd is het nog altijd mogelijk te praten over een eerdere sluiting van Maasvallei.'

Kamerbewoning

Overigens gaat het Venlose college bekijken of het mogelijk is voorlopig geen vergunning meer te verlenen aan nieuwe plannen die  kamerbewoning mogelijk maken. Daarmee zou Venlo voortsorteren op nieuw beleid voor kamerbewoning waaraan wordt geschreven. 'Dat zou wel een bijdrage kunnen leveren aan een oplossing voor overlast van kamerbewoning', zei burgemeester Antoin Scholten daarover. 

advertentie

Lees ook deze artikelen