advertentie

Werkbezoeken

Het nieuws ligt op de straat, zeggen ze. Het wordt aevel in het café verwekt of geboren.

Frequent horecabezoek door ‘Aevel’ is dus eigenlijk werkbezoek. Hoe hadden we anders geweten dat er tijdens de Prônkzitting van vanavond iets van historische betekenis gaat gebeuren? We waren de vorige week euver de brök in De Tramhalte. Een fijne plek om te miechele. We werden gevraagd of we nog suggesties hadden ter verbetering. Die hadden we alzoeë: kom naar Venlo. We kregen meteen antwoord. Het gaat inderdaad gebeuren. Binnenkort wordt restaurant Plein 7 geopend aan de Oude Markt.

We bezochten laatst ook wijncafé Vin l’eau voor een gezellige samenkomst van het Zomerparkfeest. Baer Traa trad op en had een primeur, het liedje Hemelse Môdder van de cd Kersmis in Venlo. Over dat album gesproken. Rob Hodselmans heeft een geweldige videoclip gemaakt bij het nummer dat door alle artiste samen wordt gezongen. Het liedje van Frans Pollux is van een aanstekelijke vrolijkheid. Het drukke werk bracht ons afgelopen woensdag ook nog bij de Loco. We mochten er bockbier proberen, dat twee jaar d’n understebaove in het vat heeft gestaan. Mogen we wederom de bekende Van Ulft senior citeren? ’t Smakte baeter as unne liter petroleum!

Dinsdag hebben we virtueel gegrasduind in de nieuwe Buun, de Venlonaer van ’t Jaor 2018. Het jaarboek verdient opnieuw lof. Van wie we nog nooit hadden gehoord,
was Pauline Aarts uit Blerick. Als Barbara Nielsen had ze in 1976 een hit met In het stamcafeetje. Ze was op de televisie te zien in het massaal bekeken programma Toppop. Niet lang erna raakte ze als zangeres in de vergetelheid. Mooi dat de Buun haar daar weer uittilt. Adri Gorissen sprak voor de Buun met Evert Thielen over het megasucces van zijn overzichtstentoonstelling en over de oorverdovende stilte dievervolgens intrad. Pijnlijk, pijnlijk. Aevel. Over niet al te lange tijd kunnen we mensen nomineren als Venlonaer van ’t Jaor 2019. Mijn voorstel? Laten we massaal Evert Thielen voordragen.

Unne daag neet genäöld is unne daag neet gelaef, luidt een aloude tegeltjeswijsheid uit Venlo. Inderdaad is näöle aan de orde van de dag in ‘t stedje. Op Facebook wordt bijvoorbeeld nu al genäöld over de Jocushaan op de Keulsepoort. Die zou te dicht bij het Limburgs Museum staan.

Wies ’t aevel weer ens is,
Sef Derkx

advertentie

Lees ook deze artikelen