advertentie Obesitas kliniek header januari

Egon Notermans/Zebra Fotostudio

Wereldpaviljoen was nog niet open of kon alweer dicht

Na tien weken dicht te zijn geweest ging het Wereldpaviljoen in Steyl zondag weer open voor bezoekers. Voor één dag, weten we nu. Vanwege de lockdown zijn de deuren de komende vijf weken weer gesloten.

Het Wereldpaviljoen was dit jaar vanwege corona in totaal al dertig weken dicht. Zondag ging de attractie juist weer open, alleen op reservering en met de nodige voorzorgsmaatregelen. 'Alle vrijwilligers waren blij dat ze weer bezoekers mochten rondleiden', schrijft het Wereldpaviljoen. Het bleken wel meteen de laatste rondleidingen dit jaar.

Winterfestival

De lockdown is ook een streep door de rekening voor de organisatie van winterfestival De Donkere Dagen. Grenswerk en De Maaspoort spanden zich de afgelopen tijd in om binnen alle coronaregels toch een festival neer te zetten. Bezoekers zouden komende week vier avonden in groepen van maximaal dertig van locatie naar locatie gaan voor optredens van allerlei artiesten. Door de lockdown kan dat niet en het festival verplaatsen is geen mogelijkheid. Programmeur Johan Hauser van Grenswerk laat weten dat hij bekijkt of losse shows op een later moment kunnen worden ingehaald.