Weer stijging aantal coronabesmettingen in de gemeente

Bijna tweehonderd inwoners van de gemeente zijn deze week positief getest op het coronavirus. Er is sprake van een stijging met zo'n dertig procent (197 tegenover 151 een week eerder).

Belangrijke kanttekening is dat de week met 151 besmettingen voorafgegaan werd door een zondag waarop de teststraten gesloten waren. Bovendien was het die hele week winters weer. Dat zou mensen ervan weerhouden kunnen hebben om zich te laten testen.

Stijging laatste dagen

Deze week begon met een maandagochtend met gesloten teststraten vanwege verwachte ijzel. De eerste vier dagen van de week lag het aantal positieve testuitslagen gemiddeld op negentien. Richting het einde van de week liep dat snel op (38 op vrijdag, 36 op zaterdag en 47 op zondag).

Made with Visme Infographic Maker

RIVM-cijfers

Het RIVM telt in de gemeente Venlo nu in totaal 7.283 bevestigde besmettingen. Dat aantal ligt in werkelijkheid veel hoger, omdat er tijdens de eerste golf vorig voorjaar nauwelijks werd getest. Volgens de RIVM-cijfers zijn er tot nu toe 182 inwoners van de gemeente opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19 en 134 mensen overleden.