advertentie Delta Fiber week 44-45

Wederom inbraak in optochthal op kazerneterrein

In de Optochhal Groët Venlo op het kazerneterrein in Blerick is voor de vijfde keer in vier weken ingebroken. Deze keer is er volgens bestuurslid Gé Decker niks meegenomen.

Het bestuur van de optochthal had de huurders gevraagd niets van waarde achter te laten in de hal. Deze keer blijft het daarom bij inbraakschade. Zo is er een raam geforceerd en zijn er enkele gaten gemaakt in het hekwerk rondom het gebouw. Ook werd er een lege jerrycan gevonden bij een van de gaten in het hekwerk. Een week geleden werd er ook ingebroken in de hal, toen werd er onder andere benzine en diesel gestolen.


Beveiligingsoproep

Gé Decker laat weten dat de beveiligingsoproep die hij een week geleden plaatste bij Omroep Venlo resultaat heeft gehad. Een bedrijf uit Lomm gaat kijken wat zij kunnen doen om de optochthal beter te beveiligen, mogelijk door gebruik van camera's. De raampjes van de rolpoorten in de hal worden aan de binnenkant beveiligd, zodat inbrekers niet meer naar binnen kunnen kruipen.

Het bestuur van de hal gaat in overleg met de wijkagent om samen toekomstige inbraak te voorkomen en roept omwonenden op om verdachte situaties direct te melden bij de politie. 'Het uitlaten van de hond zou al kunnen helpen bij het afschrikken van inbrekers', aldus Gé Decker.