advertentie Obesitas

VVV zegt alle aflopende contracten op

VVV heeft, conform de CAO-richtlijnen, alle aflopende spelerscontracten opgezegd. De club blijft in gesprek met de spelers over hun toekomst bij VVV.

Het gaat om Roel Janssen, Christian Kum, Peter van Ooijen, Johnatan Opoku en Nils Röseler. Zij hebben een contract tot 1 juli 2020. Die contracten moesten dus formeel opgezegd worden voor 1 april. 

VVV verkeert in grote onzekerheid nu de eredivisie al drie weken stilligt. De eredivisieclubs overleggen nog over de vraag of en hoe ze het seizoen gaan afmaken. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor spelers en clubs als er na 1 juli wedstrijden afgewerkt moeten worden. 

'De afspraken binnen de CAO voor contractspelers dienen wij na te leven. Vandaar ook dat we deze formele handelingen nu hebben verricht. We zijn voortdurend met onze spelers in gesprek over diverse zaken die momenteel spelen, maar zeker ook over hun toekomst', meldt Stan Valckx, technisch manager van VVV. 'Het is in deze moeilijke tijd lastig om hierover met je spelers in gesprek te gaan, maar we zijn dit wel verplicht.'

Spelers

De arbeidsovereenkomst van Lee Cattermole, betreft een 1-jarige overeenkomst, waar vóór 1 juni een besluit over genomen wordt. In de arbeidsovereenkomst van Haji Wright is een optie opgenomen, waarbij VVV de speler eind mei duidelijkheid moet geven over zijn toekomst bij de club. Voor de huurlingen Roy Gelmi, Oussama Darfalou, Jerome Sinclair, Thomas Bruns en John Yeboah loopt het huurcontract met VVV op 30 juni ten einde.

Financiën

De coronacrisis heeft ook een financiële impact op VVV. 'Op dit moment bestaat er op vele fronten nog veel onzekerheid en moeten wij wachten met het aangaan van verplichtingen voor komend seizoen', zegt Valckx.