advertentie Delta Fiber week 49 header

VVV wacht moeilijk duel tegen Ajax in de koel

VVV ontvangt komende zaterdag Ajax in De Koel. Voor de Venlonaren is het de tweede wedstrijd op rij tegen een topploeg, na de 2-2 vorige week bij AZ.

Vorig seizoen verloor VVV in eigen stadion met 1-4 van Ajax, doelpuntenmaker voor VVV was toen de 20-jarige Evert Linthorst.  Hij kijkt uit naar de wedstrijd komende zaterdag. 'Het is natuurlijk altijd speciaal om tegen ploegen te spelen die ook gewoon Champions League spelen.' Ajax verloor in dat toernooi gisteravond van Liverpool. Trainer Hans de Koning ziet het niet als voordeel dat de ploeg uit Amsterdam een extra wedstrijd in de benen heeft. 'Ze zijn daar wel gewend aan het ritme met midweekse wedstrijden en daarnaast hebben ze natuurlijk ook een brede selectie, dus het zal voor hen geen groot nadeel zijn.'

Gelijkspel in Alkmaar

VVV wist afgelopen weekend in een spannende slotfase een gelijkspel uit het vuur te slepen in de wedstrijd tegen AZ. De ploeg uit Alkmaar stond lang met 2-0 voor maar in de 85ste minuut zorgde Linthorst voor de aansluitingstreffer. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg VVV een penalty. Die werd benut door Giakoumakis, waardoor VVV uiteindelijk met een punt terug naar Venlo vertrok.