VVV vertrekt met 2-1 nederlaag uit Groningen

Tot vandaag was VVV onverslagen in het blauwe uittenue, maar daar bracht FC Groningen verandering in. VVV gaat een lange busreis tegemoet na een 2-1 nederlaag in het noorden.

Al vanaf het begin van de wedstrijd was Groningen dominanter aan de bal. Op enkele kansen na wist VVV geen aanvallend spel te tonen. 

1-0 afgekeurd

Al vroeg in de wedstrijd vloog de eerste bal langs de oren van Kirchbaum in het net. Maar tijdens die actie richting het doelpunt ontving Swinkels tijdens het duel een elleboog in zijn gezicht. De VAR greep in en scheidsrechter Lindhout bekeek de actie op het scherm. Daaruit werd geconcludeerd dat er inderdaad een overtreding plaatsvond voordat het doelpunt werd gemaakt: de 1-0 werd afgekeurd en VVV kon opgelucht door.

Dat was echter niet voor lang. Een paar minuten later viel alsnog de treffer voor FC Groningen. Joosten maakte de 1-0 in de 26e minuut. Met die stand gingen de ploegen dan ook aan de thee.

Tweede helft

VVV liep na rust ongewijzigd het veld op. De Koning wilde het toch nog even op deze manier proberen. Maar nog geen drie minuten na rust valt de tweede treffer voor de Groningers. Lundqvist countert en stuurt Da Cruz de diepte in. De aanvaller eindigt bij de achterlijn en geeft voor op Strand Larsen. Hij schiet de bal dan ook beheerst binnen: 2-0. 

Aansluitingstreffer

De wedstrijd leek gespeeld. Een 2-0 eindstand toonde een realistisch beeld van de wedstrijd. Maar na negentig minuten spelen werden nog vijf minuten aan de reguliere speeltijd toegevoegd. Daar wilde de Griekse VVV'er Giakoumakis dan ook van profiteren. In de 95e minuut werd de bal via een voorzet richting de Griek gestuurd. Vervolgens maakte Giakoumakis een prachtige omhaal en nam de bal perfect op de slof: 2-1. 

Het doelpunt had dan geen meerwaarde meer voor VVV, voor Giakoumakis staat het mooi in de statistieken. Na acht duels in de eredivisie staan zes doelpunten op zijn naam.