Foto: VVV-Venlo

VVV-Venlo huurt Christos Donis tot einde van het seizoen

VVV-Venlo huurt de 26-jarige Griekse centrale middenvelder Christos Donis tot het einde van het seizoen van het Italiaanse Ascoli.

De Venlonaren hebben een optie tot koop bedongen op de in Athene geboren, 1,85 meter lange centrale middenvelder. Donis heeft bij Ascoli nog een contract tot de zomer van 2023.

Serie B

Donis kwam dit seizoen uit voor het Italiaanse Ascoli in de Serie B. Bij de club uit Ascoli Piceno kwam de Griek nauwelijks aan spelen toe: in totaal kwam de middenvelder dit seizoen tot slechts twee optredens in de basisopstelling en drie invalbeurten. 

Panathinaikos

Donis komt uit de jeugdopleiding van de Griekse topclub Panathinaikos. Daar sloot hij in juli 2012 aan bij de selectie. In de zomer van 2020 verliet hij de Griekse club om een contract te tekenen bij de Serie-B-club Ascoli.

Box-to-box player

Volgens Technisch manager Stan Valckx is Donis de speler waar VVV-Venlo naar zocht. 'We waren al een tijdje op zoek naar een speler die het middenveld kan versterken. In Christos hebben we precies de speler gevonden die we zochten: hij is een fysiek sterke centrale middenvelder met veel loopvermogen. Een échte ‘box-to-box player’. Christos is tevens een jongen die een schat aan ervaring meebrengt op zijn 26e. Zijn opleiding bij Panathinaikos, zijn ervaring op het hoogste niveau in Griekenland en zijn buitenlandse avonturen, hebben hem wat dat betreft enorm veel opgeleverd. Wij zijn blij dat we hem naar De Koel hebben kunnen halen'.

Derde versterking

Na Kristopher da Graca en Leon Guwara is Christos Donis de derde versterking voor VVV-Venlo in de winterse transfertijd.