advertentie

VVV terug op het veld, lange voorbereiding van start

VVV is maandagavond begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is nog een lange weg naar de eerste competitiewedstrijd in het weekend van 12 en 13 september.

‘Het is te lang om tien weken te trainen zonder echte uitdaging’, zegt hoofdtrainer Hans de Koning. Daarom wordt er nu getraind tot 27 juli en zijn de spelers daarna een dikke week vrij.

Versterkingen

De selectie van VVV telt tot nu toe vier nieuwe spelers: Guus Hupperts, Jafar Arias, Arjan Swinkels en Lukas Schmitz. Die laatste is er nog niet bij omdat Schmitz tot voor kort nog actief was in de Oostenrijkse competitie. Momenteel is de groep aangevuld met een flink aantal jeugdspelers. VVV wil nog graag twee middenvelders en twee aanvallers binnenhalen.

Vito van Crooij

Een terugkeer van Vito van Crooij lijkt daarbij aanstaande, maar De Koning wil er niet veel over zeggen: ‘Ik weet wel dat ze goed in gesprek zijn en dat hij zelf ook heel graag wil’. Bij PEC Zwolle heeft de Venlose aanvaller nog een contract tot de zomer van 2022. Voor het middenveld heeft VVV de komende twee weken de 19-jarige Belgische jeugdinternational Nezar S’rifi op proef.

Röseler en Promes

Ook oud-spelers Jerold Promes en Nils Röseler trainen de komende tijd mee bij de Venlose ploeg. Promes is bezig met het laatste traject van zijn revalidatie en Röseler houdt zijn conditie hier op peil tot zijn nieuwe ploeg SV Sandhausen weer gaat trainen.

VVV speelt dinsdag 21 juli de eerste oefenwedstrijd tegen de amateurs van Sporting ST uit Swolgen. Die wedstrijd is al uitverkocht, want er zijn slechts 250 bezoekers welkom.

In onderstaande reportage maken we kennis met de nieuwe spelers en horen we aanvoerder Danny Post en hoofdtrainer Hans de Koning over de start van het seizoen.