advertentie

VVV stunt in snikhete Galgenwaard

VVV heeft vanmiddag tijdens een uitputtingsslag in De Galgenwaard met 1-2 gewonnen bij FC Utrecht. Evert Linthorst was de grote man.

FC Utrecht schoot uit de startblokken in eigen huis en verscheen meteen meerdere malen gevaarlijk voor het doel van Thorsten Kirschbaum. Na een minuut of tien ging de eerste storm liggen, maar bleven het balbezit en de kansen voor Utrecht. Kirschbaum redde op een kopbal van Abass.

Wedstrijd op zijn kop

VVV hield zich het eerste half uur vooral bezig met tegenhouden en kwam pas daarna tot gevaarlijke tegenstoten. Daarin waren de Venlonaren wel meteen uiterst efficiënt. Evert Linthorst, vorige week tegen Ajax ook al doelpuntenmaker, kopte een voorzet van Roel Janssen binnen.

FC Utrecht ging direct op zoek naar de gelijkmaker. De tweede goal van de wedstrijd viel echter aan de andere kant. Na een knappe actie van Jerome Sinclair kwam Peter van Ooijen tot een voorzet. Wederom was het Linthorst die doel trof, tot goedkeuring van aanwinst Lee Cattermole die op de bank begon en halverwege de tweede helft inviel voor de van een blessure teruggekeerde aanvoerder Danny Post.

VAR

Aan het begin van de tweede helft schoot de VAR VVV te hulp nadat scheidsrechter Kamphuis een penalty aan FC Utrecht had gegeven. Na bestudering van de beelden bleek er buitenspel aan de situatie vooraf te zijn gegaan. Even later ging ook een doelpunt van de Utrechtenaren vanwege buitenspel niet door.

Spanning

Een kwartier voor tijd kwam Utrecht, met drie verse aanvallers in het elftal, alsnog tot scoren. Dalmau verschalkte Kirschbaum. De thuisploeg ging vervolgens vol voor de gelijkmaker en was meerdere keren dicht bij een goal, terwijl VVV loerde op een uitbraak. Roel Janssen ontsnapte in de tussentijd aan een tweede gele kaart.

In de zinderende slotfase met negen minuten extra tijd (vanwege de VAR-situatie en een drinkpauze) zag Utrecht een tweede goal afgekeurd worden. Dalmau hield zijn tegenstander vast. VVV hield stand en won voor het eerst in dertien wedstrijden weer eens van FC Utrecht.

advertentie

Lees ook deze artikelen