VVV stelt onderzoek in na ongeregeldheden in De Koel

VVV onderzoekt in samenwerking met politie en justitie wanordelijkheden op de thuistribunes tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord zondagmiddag.

Een aantal VVV-supporters beleefde niet alleen vanwege de 0-3 eindstand een vervelende middag. In de slotfase van het duel staken Feyenoord-fans zwaar vuurwerk af. VVV-fans op de westtribune die daar vervolgens weg wilden, moesten voor het uitvak langs. Op die plek stonden ook aanhangers van de Rotterdamse club. Dat zorgde voor confrontaties.

In een bericht spreekt VVV over 'een groep bezoekers op de thuistribunes met kwaadwillende bedoelingen'. De club start dus een onderzoek en wil passende maatregelen nemen.

'Zeer kwalijke zaak'

VVV-Feyenoord was een risicowedstrijd en daarom waren er al extra veiligheidsmaatregelen genomen. 'Ondanks die maatregelen hebben diverse stadionbezoekers gistermiddag een zeer vervelend gevoel overgehouden aan het bezoeken van De Koel. Dat vindt de club een zeer kwalijke zaak en daar willen wij dan ook onze welgemeende excuses voor aanbieden', zegt directeur Marco Bogers.

VVV wil de fans tegemoetkomen. 'Als compensatie voor een ontzettend vervelende ervaring, zal de club hen op korte termijn tóch een mooie, positieve en onvergetelijke ervaring aanbieden.'