VVV speelt in Almelo in een leeg stadion

Er is komend weekend geen publiek welkom in de Nederlandse voetbalstadions. De KNVB hoopte dat de proef van afgelopen weekend een vervolg zou krijgen, maar dat gaat nu in ieder geval nog niet gebeuren.

VVV beleefde de terugkeer van het publiek afgelopen weekend in Rotterdam op bezoek bij Sparta, waar concurrenten Willem II en FC Emmen juist een wedstrijd in eigen stadion mochten afwerken. Komende zaterdag wordt tegenstander Heracles in ieder geval niet gesteund door fans. De wedstrijd werd eerder verplaatst van vrijdagavond naar zaterdagmiddag om meer tijd te hebben in het geval er wel supporters welkom zouden zijn.

Half mei

De KNVB heeft de clubs in een mail geïnformeerd. De voetbalbond is niet blij met het besluit van de overheid, dat te maken heeft met een wetswijziging die pas half mei ingaat. Dan is de competitie afgelopen. Er is nog hoop dat het kabinet terugkomt op het besluit of de wetswijziging met spoed doorvoert. VVV speelt in de slotfase van het seizoen nog thuis tegen RKC Waalwijk en FC Emmen.