advertentie Blauwwater Header

VVV overtreft zichzelf in wedstrijd tegen FC Emmen: 3-5

Na ruim een half jaar trapte VVV vandaag het nieuwe seizoen af met een overwinning in Emmen. Debutant Giakoumakis maakte drie doelpunten. Uiteindelijk won VVV met 3-5.

Giakoumakis is de eerste eredivisiedebutant met een hattrick sinds Jürgen Locadia op 30 september 2012. De laatste keer dat VVV meer dan vier doelpunten maakte in een officiële wedstrijd was op 10 februari 2017 tegen Helmond Sport. De laatste uitwedstrijd voor VVV met vijf goals was in 2015: 0-5 tegen Fortuna Sittard. 

Het was voor de Drentse club de eerste thuisnederlaag sinds 30 augustus 2019.

Emmen begon dominant

FC Emmen was echter vanaf de aftrap erg dominant. Aanvaller de Vos trapte de bal al in de vierde minuut in het net van Kirchbaum. Emmen bleef na het vroege doelpunt heer en meester in de eerste helft. 

Twee grote kansen VVV

Pas in het laatste kwartier van de eerste helft kwam VVV aan voetballen toe. Dat kwam voornamelijk door slordige foutjes van FC Emmen waar VVV gebruik van wist te maken. Toch bleef het in de eerste helft 1-0. 

Twee doelpunten achter elkaar

De Koning wist in de tweede helft de rollen om te draaien. VVV begon direct sterk en wist meerdere kansen te creëren. Maar als reactie op die sterke aanval van VVV ging Emmen snel de aanval in. Hupperts werd kansloos achtergelaten waardoor een assist in de voeten van Marko Kolar terecht kwam. Hij maakte de 2-0 in de 49e minuut. 

Direct na de aftrap vond VVV een kans om direct de aanval in te duiken. Dit keer met een positieve uitkomst: 2-1. Giakoumakis wist de bal bij de tweede paal het doel in te tikken. 

Penalty

Vanaf dit doelpunt zag VVV weer het licht aan het eind van de tunnel. De verdediging van FC Emmen moest hard werken om een gelijkmaker te voorkomen. Maar tevergeefs. Een corner voor VVV zorgde voor een VAR-moment. De bal kwam namelijk terecht op de arm van Michael Chacon. Hij ontving een gele kaart en de bal ging op de stip. Giakoumakis kroop namens VVV achter de bal en stuurde de keeper de verkeerde hoek in: 2-2.

Hattrick

VVV had de smaak duidelijk te pakken en had meer grip op de wedstrijd dan in de eerste helft. Van Crooij startte een snelle aanval en bracht de bal bij Linthorst. Hij wist de bal perfect in de voeten van Giakoumakis te leggen, die al twee doelpunten op zijn naam had staan. Maar twee doelpunten bleek voor hem niet genoeg, hij maakte in de 71e minuut de hattrick: 2-3. 

Gelijkmaker

De wedstrijd ging alle kanten op, want FC Emmen nam geen genoegen met de voorsprong van VVV. Niet snel na de hattrick van Giakoumakis zorgde Emmen voor de gelijkmaker. Laursen wist met een hakje de bal achter Kirchbaum te krijgen: 3-3. 

Winnende doelpunten

Maar VVV was nog niet moe. Pachonik schoot richting het doel en die bal werd vervolgens van richting veranderd door een verdediger van Emmen. Daardoor werd keeper Telgenkamp kansloos achtergelaten: 3-4. 

En om de voorsprong nog wat aan te dikken wist ook Jafar Arias nog een doelpunt te maken door een assist van Evert Linthorst. Arias maakte in de 95e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd: 3-5.