advertentie

VVV op zoek naar openingsgoal tegen Heracles

VVV-trainer Robert Maaskant hoopt dat zijn ploeg zaterdag eindelijk eens de eerste goal van de wedstrijd kan maken: ‘We blijven veel te lang op de nul steken en zo blijf je verdedigend onder druk staan.’

VVV verloor de afgelopen zes wedstrijden in de eredivisie. De laatste drie competitiewedstrijden stonden de Venlonaren steeds na een half uur spelen al met 2-0 achter. De ploeg van Maaskant gaat zaterdagavond op bezoek bij de nummer acht Heracles Almelo.

Vertrouwen

De trainer zegt dat deze situatie zeker knaagt aan het vertrouwen maar dat hij blijft werken aan de dingen die goed gaan, zoals het creëren van kansen. ‘We blijven bezig met patronen waardoor we in die aanval komen. Op een gegeven moment moeten die ballen tussen de palen en dat heeft met vorm en kwaliteit te maken’, zegt Maaskant in VVV TV.

Basiself

De trainer vindt dat hij de balans in zijn elftal aardig heeft gevonden. ‘Op het moment dat we dan ook nog gaan winnen dan zal een elftal altijd blijven staan. Tegen PSV en Vitesse dachten we als staf de goede balans gevonden te hebben in het veld en daarvandaan willen we verder bouwen. Door fitheid en vorm kan het wel zo zijn dat we soms kiezen voor een of twee andere spelers’. De basis wordt gevormd door Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Schäfer en Janssen; Post, Cattermole en Linthorst of Neudecker; Van Ooijen, Wright en Yeboah.

Kum en Cattermole

VVV moet het zaterdag doen zonder Christian Kum. De verdediger kreeg in de wedstrijd tegen Feyenoord de rode kaart en is voor één duel geschorst. Ook Lee Cattermole is er niet bij tegen Heracles. De Engelsman is voorlopig uitgeschakeld vanwege een verrekte knieband. Roel Janssen daarentegen lijkt weer inzetbaar na zijn blessure.

VVV TV

Maaskant en Peter van Ooijen reageren in VVV TV ook op de randzaken die de slechte resultaten van de laatste weken met zich meebrengen. In de uitzending ook een terugblik op VVV-Feyenoord en als ‘uitsmijter’ is er weer een bijdrage van de Kovvviecorner van @binnenkantpala.

De wedstrijd Heracles-VVV begint zaterdag om 20.45 uur en is live te volgen via Omroep Venlo radio.

advertentie

Lees ook deze artikelen