advertentie Truck support Header

VVV ontzegt clubwatcher van De Limburger toegang tot stadion

VVV heeft journalist Qasim Hakim van De Limburger de toegang tot De Koel ontzegd. De actie van de club heeft te maken hebben met uitspraken die de Venlose journalist deed in de VVV-podcast van Omroep Venlo.

Uitspraken die Hakim deed over individuele spelers zouden trainer Hans de Koning in het verkeerde keelgat zijn geschoten, zo bevestigen meerdere bronnen. De Koning heeft de journalist van de krant sindsdien ook niet meer te woord gestaan. De Venlose journalist mocht afgelopen zaterdag stadion De Koel niet in om verslag te doen van de wedstrijd tegen Heracles.

'Malaise van de ploeg'

Hakim volgt VVV voor De Limburger, samen met zijn collega Hans Straus. In die hoedanigheid schuift hij geregeld aan in De Teen van Uchebo, de podcast van Omroep Venlo over VVV. Afgelopen week was Hakim kritisch op de verdediging van VVV. 'Arjan Swinkels is ontzettend zwak', zei hij in de podcast van 4 november. 'Daardoor wordt Gelmi ook onzekerder, heb ik het idee. Kum met Gelmi ging nog goed. Pachonik speelt altijd wel een voldoende al vind ik die ook minder worden maar hij gaat ook mee in de malaise van de ploeg heb ik het idee.' 

Ook uitspraken over de rolverdeling in de technische staf zouden bij VVV verkeerd zijn gevallen. Hakim zei dat niet Hans de Koning maar assistent-trainer Jay Driessen 'de baas is'. 

Beschadigend

VVV wil geen verdere toelichting geven op het besluit, maar laat wel weten dat de journalist van De Limburger inderdaad niet welkom was afgelopen weekend. 'Alles wat we er verder over zeggen kan alleen maar beschadigend werken voor de club en de journalist', aldus een woordvoerder. Ook Hakim zelf wil geen toelichting geven.