advertentie Truck support Header

VVV na slechte eerste helft onderuit tegen Jong PSV

VVV heeft ook de tweede wedstrijd tegen een beloftenteam dit seizoen verloren. De Venlonaren gingen op bezoek bij Jong PSV met 2-1 onderuit.

Eerder dit seizoen was Jong AZ al te sterk voor VVV. Die wedstrijd was in De Koel. De beloften uit Alkmaar waren destijds koploper, Jong PSV stond voor vanavond op de zeventiende plek.

Achterstand bij rust

VVV keek op de Herdgang bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Uitblinker van de eerste helft Johan Bakayoko opende de score na ongeveer 25 minuten. Hij rondde af, nadat de bal terugkwam van de lat. Kort voor rust verdubbelde de thuisploeg de score van elf meter. De toegekende strafschop werd benut door Maxi Romero, de Argentijn die ooit voor zo'n tien miljoen euro naar Eindhoven kwam.

Spanning

In de tweede helft bracht VVV de spanning binnen een minuut terug in de wedstrijd. Spits Erik Sorga stond op de juiste plek bij de eerste paal om een aanval via de linkerkant af te ronden. VVV zette vervolgens door en leek op gelijke hoogte te komen toen doelman Müller een schot van Yahcuroo Roemer uit zijn handen liet glippen. Volgens de arbitrage was de bal niet over de lijn. De ploeg van Jos Luhukay ging in de slotfase nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen kwamen er niet.

Door de nederlaag staat VVV nu negende in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen MVV. De Venlose ploeg mist dan in ieder geval Sorga, die is opgeroepen voor interlands met Estland.