advertentie Viecuri Mooi

Bart Bos

VVV na rust onderuit tegen koploper Jong AZ

VVV heeft vanavond in De Koel de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Het talentvolle Jong AZ maakte in de tweede helft het verschil (0-1).

Jong AZ trof in De Koel ook een jong VVV. Op het middenveld waren er basisplaatsen voor Joep Munsters en Levi Smans, beide spelers debuteerden in de basis. In de aanval werd spits Erik Sorga geflankeerd door Aaron Bastiaans en Yahcuroo Roemer. Nieuwe aanwinsten als Kees de Boer, Mitchell van Bergen, Joeri Schroijen en Calle Johansson startten op de bank.

Brilstand bij rust

VVV had in het eerste half uur een overwicht, alleen slaagde de ploeg van Jos Luhukay er niet in om echt gevaarlijk te worden. De grootste kans was voor de gasten uit Alkmaar. De sterk keepende Lukas Zima moest redden op een schot van Taabouni. In het laatste kwartier ging het spel op en neer, maar tot doelpunten leidde dat niet.

Sterk Jong AZ

Jong AZ dat als koploper naar Venlo was gekomen, begon ijzersterk aan de tweede helft. Een paar goede kansen waren niet besteed aan aanvaller Griffith. Net op het moment dat VVV weer wat beter in de wedstrijd leek te komen, sloeg Jong AZ toe. Bij een aanval over de rechterkant kwam de bal bij Barasi terecht, die de bal voorgaf op de volledig vrijstaande Fedde de Jong. Hij schoot de bal hoog in het doel.

VVV probeerde het in de slotfase nog wel, met Wassim Essanoussi als gangmaker en Stan van Dijck als extra spits. Het zorgde voor wat gevaarlijke momenten, waarbij doelman Westerveld zijn waarde toonde. Gescoord werd er niet meer en dus staat VVV na vier wedstrijden op vier punten. Jong AZ heeft er twaalf.