advertentie

VVV mag even hopen op punt tegen Vitesse

Vier minuutjes mocht VVV hopen op een puntje in Arnhem na een late gelijkmaker. Die hoop bleek ijdel: Vitesse versloeg VVV met 2-1. 

Bij VVV startte Evert Linthorst net als vorige week in de basis omdat aanvoerder Danny Post nog altijd geblesseerd is. De 18-jarige Linthorst en zijn teamgenoten konden echter niet voorkomen dat Vitesse na een halfuur op voorsprong kwam. 

Na wat kleine mogelijkheden over en weer, kon Martin Ødegaard vrij uithalen nadat hij Christian Kum had uitgekapt. In de verre hoek verschalkte hij doelman Lars Unnerstal: 1-0. 

Ødegaard was daarna nogmaals dichtbij een treffer. VVV was het gevaarlijkst in de persoon van Johnatan Opoku, die een voorzet van Tino-Sven Susic naast het doel werkte. 

Aanvallend wisselen

Met nog zo’n twintig minuten te gaan bleef Vitesse de iets betere partij. Trainer Maurice Steijn greep daarom in, bracht onder meer Patrick Joosten in ging met drie verdedigers spelen. Dat betaalde zich vrijwel meteen uit toen Joosten vier minuten later de assist voor de gelijkmaker van Peniel Mlapa gaf: 1-1. 

Vitesse maakte vier minuten na die 1-1 alweer ene eind aan de Venlose hoop op een puntje. Oussama Darfalou zorgde voor de 2-1. 

VVV staat na zestien duels op de negende plek in de eredivisie. 

advertentie

Lees ook deze artikelen