advertentie

VVV maakt zich op voor loodzware klus tegen PSV

VVV staat in de slotfase van het voetbalseizoen voor een hels karwei. Na een reeks van maar liefst negen nederlagen op rij wacht zondag de wedstrijd tegen de nummer twee PSV.

Afgelopen weekend kreeg VVV door een vroege rode kaart van FC Groningen een uitgelezen kans om een einde te maken aan de slechte reeks. De ploeg van Jos Luhukay creëerde echter te weinig kansen en kreeg door een late tegengoal van El Hankouri uiteindelijk het deksel op de neus. 'In Zwolle kregen we in de slotfase een penalty tegen en ook zaterdag viel het de verkeerde kant op. We moeten meer lef hebben en risico nemen, om in de eindfase doeltreffend te kunnen zijn', concludeert de trainer. 

Onzekerheid

Ook uit de ziekenboeg komt nog weinig positief nieuws voor VVV. Christos Donis keerde deze week terug uit Griekenland om in Venlo individueel aan zijn herstel te werken, hij is komende zondag nog niet beschikbaar tegen PSV. Leon Guwara en Danny Post trainden wel weer mee met de ploeg, maar zijn nog onzeker voor zondag. De komende dagen moet blijken of de twee sterkhouders inzetbaar zijn tegen de Eindhovenaren. 

PSV

Met PSV op het programma lijkt het een bijna onmogelijke opgave voor VVV om het tij te keren. Desalniettemin ziet verdediger Christian Kum kansen tegen de nummer twee van de Eredivisie. 'Tegen PSV mag je altijd hopen op een punt. In een wedstrijd kan alles gebeuren, dus we gaan vol optimisme richting zondag. Het zou mooi zijn als het ons dit weekend een keertje meezit.'

Teen van Uchebo

Maarten Bastiaens en Jannes Titulaer doken vandaag de studio in voor een nieuwe aflevering van De teen van Uchebo. In de podcast blikken ze vooruit op de eindfase van de competitie.