advertentie VieCuri Mooi

Bart Bos

VVV laat zege tegen PSV uit handen glippen

Vooraf zou iedereen in Venlo hebben getekend voor een gelijkspel tegen topclub PSV. Maar zondag voelde het 1-1 gelijkspel tegen de Eindhovenaren toch een beetje als een nederlaag

Pas in de allerlaatste seconden van de blessuretijd wist Denzel Dumfries PSV langzij te brengen. VVV was in de 68e minuut op voorsprong gekomen na een door Johnatan Opoku benutte strafschop.

Eerste gelijkspel

Na negentien competitiewedstrijden speelt VVV dus voor het eerst gelijk dit seizoen. Het resultaat mag een opsteker worden genoemd voor debuterend trainer Hans de Koning. Die zag een wedstrijd waarin PSV aanvankelijk de beste kansen had, maar die waren niet besteed aan Bergwijn, Gakpo en Bruma. Daar stond tegenover dat VVV zelf ook twee grote kansen miste. Jerome Sinclair zag zijn inzet van de lijn worden gehaald. Een goede kopbal van Nils Rösseler werd stijlvol door oud-VVV doelman Lars Unnerstall onder de lat weggeslagen. 

RKC

Behalve van het een punt, zal De Koning toch ook vooral hebben genoten van de strijdlust in zijn team. Juist dat leek voor de winterstop meer dan eens te onbreken in het elftal. Dat betekende niet dat alles meteen goed ging, nog te vaak kwamen simpele passes bijvoorbeeld niet aan en de ploeg leed soms slordig balverlies. Maar met het punt in de zak houden de Venlonaren in ieder geval de ploegen boven zich op de ranglijst in het vizier. Volgende week zaterdag speelt VVV in de strijd tegen degradatie een cruciaal duel wanneer de ploeg in Waalwijk aantreedt tegen hekkensluiter RKC.