advertentie

VVV: 'Laat Ajax-shirts thuis'

VVV roept het thuispubliek op om komende zaterdag tegen Ajax massaal achter het eigen team te gaan staan en geen Ajax-shirts te dragen.

'Geen roodwitte kleuren'

Dat meldt de club op de eigen website. De club hoopt dat de supporters de 'eigen jongens' aanmoedigen. 'Wij adviseren dan ook om op de thuistribunes geen roodwitte kleuren van onze tegenstander te dragen, zodat we één grote geelzwarte kolkende massa krijgen die met hartstocht en vol passie achter VVV-Venlo staat tijdens deze belangrijke wedstrijd. Massaal achter onze club!', zo staat op de website.


'Het doet pijn'

Voorzitter Hans Huijs van fanclub De Twellefde Man liet vorig seizoen al zijn ongenoegen blijken over mensen in het VVV-vak die voor de andere partij juichten. Dat was in de uitwedstrijd tegen uitgerekend Ajax. Volgens Huijs zaten er Venlose supporters van de Amsterdammers uitgedost in Ajax-shirt en -sjaal tussen het VVV-publiek die commentaar leverden als iemand te hard voor VVV juichte. 'Dan moet je je schamen', zei Huijs destijds. 'En dat doet pijn. Stiekem best wel veel. Is dit de enige manier waarop en waarom je schijnbaar je meest favoriete club gaat bezoeken?'

Petitie

Na de wedstrijd tegen Feyenoord in De Koel was de maat voor sommige VVV-fans vol. Een grote groep fans van de Rotterdamse club zat tussen het thuispubliek. VVV-fans startten een petitie om uitsupporters van de thuistribunes te weren.

Hans Huijs ziet dat laatste niet gebeuren. 'Ik zou natuurlijk het liefste zien dat VVV 8.000 seizoenskaarthouders heeft die allemaal voor VVV juichen, maar dat is nu eenmaal niet zo.' stelt hij. Dat VVV in ieder geval extra geld opstrijkt door de kaarten duurder te verkopen dan bij reguliere wedstrijden vindt hij goed. 'Wel snap ik dat VVV-supporters het niet fijn vinden om op de korte zijde tussen bijna alleen maar Ajax-fans terecht te komen. Dat zorgt niet voor een prettige sfeer en daarom steun ik de oproep van de club. Al moet er ook gewoon acceptatie zijn naar elkaar. Op veel plekken in het buitenland zitten voetbalfans van verschillende clubs door elkaar. We spelen zaterdag tegen de grootste club van het land en die heeft ook fans hier uit de buurt.' 

De aftrap van VVV-Ajax is zaterdagavond om half zeven.

advertentie

Lees ook deze artikelen