advertentie

VVV keert terug naar de historische grond van De Kraal

VVV keert terug naar De Kraal. De club gaat het voormalige stadion gebruiken als trainingslocatie en onderhandelt zelfs over aankoop van het stukje Venlose voetbalhistorie.

Heilige grond mag je het net niet noemen, maar De Kraal ademt in ieder geval iets magisch. 'Zekere de oudere voetbalsupporter heeft warme herinneringen aan deze plek. Hier zijn heel mooie dingen gebeurd', zegt VVV-directeur Marco Bogers. Dat de club de blik weer laat vallen op De Kraal is volgens hem logisch. 'Het is de consequentie van onze keuze om weer op echt gras te gaan spelen. Daardoor hebben we een extra trainingsveld nodig. En we hebben in het verleden ook getraind in  De Kraal', zegt Bogers. 

Investeren

De terugkeer naar De Kraal past volgens de VVV-directeur ook uitstekend in het streven van de club om het eigen verleden te koesteren en uit te dragen. 'Nu we hier weer gaan trainen, wordt er ook weer geïnvesteerd in deze locatie. Het feit dat we nu met de eigenaren van De Kraal spreken over eventuele aankoop heeft er alles mee te maken dat we een stukje zekerheid voor de toekomst willen. Die gesprekken moeten nog worden gevoerd, voorlopig zullen we hier dan ook als huurder zitten', spreekt Bogers. 

Wilde zwijnen

De werkzaamheden zijn al in volle gang. De focus ligt nu op een nieuwe grasmat die in oktober bespeelbaar moet zijn. Om die te beschermen tegen wilde zwijnen die nu 's nachts bezit nemen van De Kraal komen er ook hekken. En VVV denkt na over het in ere herstellen van historische elementen als stukken tribune en het voormalige kassahokje. 'Als we hier gaan trainen zullen we ook mensen in De Kraal gaan ontvangen. Dat betekent dat we dat soort zaken ook op willen knappen', zegt Bogers