advertentie Miso Oriental Header

VVV kampt met groep geweldszoekers

VVV-Venlo zit in zijn maag met een groep bezoekers die bewust op zoek is naar geweldsconfrontaties. Dat schrijft directeur Marco Bogers in reactie op ongeregeldheden bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord van vorig weekend.

Georganiseerde confrontaties

Bogers schrijft dat er bij meerdere thuiswedstrijden dit seizoen georganiseerde confrontaties hebben plaatsgevonden met aanhangers van andere clubs. Tot aan de wedstrijd tegen Feyenoord zijn deze echter buiten het stadion gebleven. 

Excuses

De club betreurt dat onschuldige toeschouwers de dupe zijn geworden van deze groep onruststokers. Bij Feyenoord vonden er ook ongeregeldheden plaats in het stadion. Na de wedstrijd kreeg VVV veel klachten en reacties van supporters. De club biedt hiervoor excuses aan.

 


Extra maatregelen

Omdat er bij de veiligheidsinstanties vooraf al signalen waren gekomen dat de groep grootschalige geweldsacties gepland had tijdens de wedstrijd zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. Daarbij speelde mee dat het vorig jaar ook al uit de hand was gelopen tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Dat was ook de reden dat recent aangekochte clubcards van supporters uit de regio Rotterdam werden geblokkeerd. Ook is extra gecontroleerd op Feyenoord-attributen van supporters voor de thuisvakken. Verder werden extra stewards ingezet en bepaalde poorten afgesloten tijdens de wedstrijd.

Werkgroep

VVV zegt te beseffen dat hierdoor ook onschuldige supporters zijn getroffen. Een nieuwe werkgroep moet gaan kijken naar de huidige veiligheidssituatie en kijken of en hoe deze verbeterd kan worden. Supporters zullen hier ook bij worden betrokken.