advertentie VieCuri Mooi

VVV sleept drie punten uit het vuur na sterke eerste helft

VVV blijft goed presteren in 2020. In een sterke eerste helft maakten de Venlonaren het verschil tegen Heracles Almelo: 1-0.

Yeboah grijpt kans

De wedstrijd leek in niks op het duel in Almelo, dat in november eindigde in 6-1 en leidde tot het ontslag van Robert Maaskant. VVV was de hele eerste helft de bovenliggende partij. De Venlonaren hadden het initiatief en waren in de beginfase het dichtst bij een doelpunt met een vrije trap van Peter van Ooijen, die net over het Heracles-doel ging. De vrije trap was het resultaat van een overtreding op John Yeboah, die in de basis mocht starten. De Duitse vleugelflitser was voortdurend dreigend en onderscheidde zich met fraaie acties.

Aanvoerder scoort

Na twintig minuten kwam VVV op voorsprong. Na gerommel in de verdeding van Heracles eindigde de bal voor de voeten van aanvoerder Danny Post. Zijn schot werd van richting veranderd en plofte in de hoek. Een minuut later verzuimde VVV de voorsprong te verdubbelen. Op aangeven van Yeboah kon Oussama Darfalou op het doel af, maar hij raakte de bovenkant van de kruising. Pas in de slotfase van de eerste helft werd Heracles gevaarlijk. Van der Water en Dessers stuitten op doelman Thorsten Kirschbaum. VVV dacht in de extra tijd nog aan een penalty, toen Darfalou in het strafschopgebied werd aangetikt. Zowel scheidsrechter Oostrom als de VAR wilde er niet aan.

Tussenkomst VAR

Na rust gebeurde er lange tijd niks noemenswaardigs. Halverwege de tweede helft kreeg VVV een goede kans op de 2-0. Na weer een knappe actie van Yeboah wist Darfalou de bal van dichtbij niet binnen te werken. Nadat Dessers namens Heracles een kans had gemist, leek VVV in de slotfase een enorme kans te krijgen om de wedstrijd te beslissen. Oostrom wees naar de stip na een vermeende overtreding op Yeboah. Na tussenkomst van de VAR werd die beslissing teruggedraaid. Heracles zette vervolgens nog een keer aan, maar VVV bleef overeind.

Door de overwinning is VVV in 2020 nog altijd ongeslagen. Met drie gelijke spelen en twee zeges in vijf wedstrijden haalde de ploeg van Hans de Koning dit jaar negen punten. Dat brengt het totaal op 24 en dat is voorlopig goed voor de veertiende plek.