VVV faalt tegen tiental Groningen

Maar liefst zeventig minuten speelde VVV met een man meer tegen Groningen. Desondanks werd alweer de negende nederlaag op rij geleden: 0-1.

Niet verliezen na acht verliespartijen was het devies. Dat lukte dus niet ondanks het feit dat het gros van de wedstrijd tegen tien man werd gespeeld. Sterker nog ondanks het numerieke overwicht op het veld werden er eigenlijk geen kansen  gecreëerd en er dus eigenlijk nooit echt serieus aanspraak op een overwinning gemaakt. 

Rode kaart

Groningen begon sterk aan de wedstrijd, had het beste van het spel in de beginfase en kreeg zelfs kleine kansjes. De wedstrijd kantelde nadat Azor Matusiwa met zijn tweede gelede kaart na twintig minuten het veld moest verlaten. Daarmee was het gevaar Groningen voor VVV onschadelijk gemaakt. 

Geen kansen

Maar dat betekende niet dat VVV vol voor de overwinning leek te gaan. De angst om tegen een tegentreffer aan te lopen leek groter dan de drang om volop voor de aanval te gaan. Echte kansen werden dan ook niet gecreëerd. Drie minuten voor tijd kwam Groningen door een afstandsschot van Mohamed El Hankouri zelfs op voorsprong. 

Buitenspelgoal

Ver in blessuretijd leek Yahcuroo Roemer de eer nog enigszins te redden door de gelijkmaker binnen te schieten. Die goal werd uiteindelijk afgekeurd omdat de invaller van VVV nipt buitenspel stond op het moment dat hij de bal aannam.