advertentie

VVV doet geen uitspraken over 'verhelderend gesprek' met KNVB

De clubleiding van VVV heeft vanochtend gesproken met een delegatie van de KNVB. Het gesprek volgde op Venlose kritiek op de tuchtrechtspraak bij de voetbalbond.

VVV laat weten dat het gesprek in prettige sfeer is verlopen, maar doet verder geen mededelingen over de inhoud. 'Het is goed dat we standpunten hebben kunnen uitwisselen en dat we de tijd hebben genomen om eens goed naar elkaar te luisteren', zegt directeur Marco Bogers op de clubsite.

Kritiek Steijn

De KNVB nodigde de leiding van VVV uit voor een gesprek, nadat trainer Maurice Steijn zich boos maakte over willekeur op het gebied van schorsingen. Volgens VVV komen grote clubs in tegenstelling tot kleinere clubs vaak weg met zaken, onder meer omdat ze dure advocaten naar Zeist sturen.

Roel Janssen

Steijn maakte zich in het bijzonder boos over de schorsing die Roel Janssen kreeg na een overtreding tegen FC Emmen. Die boosheid werd met name veroorzaakt door het feit dat een uitspraak van Steijn werd gebruikt om Janssen een duel extra te schorsen. De trainer had de overtreding dom en onbesuisd genoemd.

advertentie

Lees ook deze artikelen