advertentie Obesitas site week 40 en 41

VVV-bekerwinnaar Ton van den Hurk (88) overleden

Ton van den Hurk is op 88-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer was onderdeel van het VVV dat in 1959 de beker won en maakte bovendien het eerste Venlose doelpunt in het betaald voetbal.

Gouden VVV

De in Eindhoven geboren Van den Hurk speelde twee periodes voor VVV: van 1954 tot 1962 en in het seizoen 1964-1965. Hij was als verdediger een belangrijke kracht in het gouden VVV uit de jaren vijftig, met spelers als Jan Klaassens, Herman Teeuwen, Gijs Nass en Faas Wilkes. Ton van den Hurk kwam tot 269 competitieduels in VVV-dienst, waarin hij vier keer scoorde.

Bekerwinst

Daarnaast speelde Van den Hurk negentien bekerwedstrijden. De meest memorabele was de bekerfinale tegen ADO Den Haag op 17 juni 1959. VVV won met 4-1, met Van den Hurk in de basis. Een kleine vijf jaar eerder schreef hij ook al geschiedenis in VVV-shirt, door het eerste doelpunt van de Venlonaren in het betaald voetbal te maken. Dat deed hij in Amsterdam tegen Ajax vanaf de strafschopstip.

Verjaardag

Ton van den Hurk vierde op 3 maart nog zijn 88ste verjaardag. Ter ere van die verjaardag schreef Gerrit van der Vorst een groot stuk over de stopperspil. Van den Hurk overleed vannacht in het ziekenhuis in Weert, nadat hij vorige week thuis ten val was gekomen.