advertentie

VVV-Ajax

Twee "Aevels" geleden constateerden we met zekere spijt, dat allewiels de klassieke prentbriefkaart bijna niet meer wordt verstuurd vanuit een vakantiebestemming; de postale groet met de uiterst belangrijke boodschap ‘Alles goed hier!’ en een getekend zonnetje of regenwolk met de vermelding van de temperatuur.

De ansichtkaart leek een relict uit het verleden. In een week tijd troffen we er aevel twee aan in onze brievenbus. Dankewaal Jan Kessels en Odile Cortenbach, dankewaal Fritz Bode en Ineke Engels voor de ansichtkaart uit ’t Ven en uit Villajoyosa aan de Costa Blanca. 

Het deed goed in het diepe gaat, waarin ik na het Zomerparkfeest was gevallen. Wat aevel niet heeft geholpen, is het gegeven dat de wedstrijd VVV-Ajax van vandaag nu weer met een uur en een kwartier is vervroegd. De reden? De Amsterdammers moeten volgende week spelen tegen Apoel Nicosia. Altijd lastig zo’n uitwedstrijd op Cyprus. Daarom heeft de slippendrager van Ajax, de KNVB alzoeë, besloten de competitieronde van dit weekend aan te passen. Het gevolg is dat we vanavond om half zeven gaan beginnen in De Koel. Dat is rond aetestieëd. Het Grote Geld regeert het voetbal en onder die dictatuur gaan de supporters gebukt. 

Dat vroeger alles beter was, is een mythe. Lang niet alles was beter, integendeel. Dat alle wedstrijden in de reguliere competitie op zondagen om half drie begonnen was aevel wel beter. Voetbalminnend Nederland wist waar het aan toe was. 

Schreef ik vroeger? Vroeger functioneerde de geluidsinstallatie aan De Kraal en later in De Koel prima. Je kon de namen en rugnummers van de spelers nog verstaan. De elftallen liepen de grasmat op onder de klanken van de Mars Koning Voetbal van de Marinierskapel. In de rust was er reclame voor Ay, ay, ay die Caballero, dat is pas een sigaret. Ja, ja, ja die Caballero echt je dat en je van het. Roken en voetbal was een vanzelfsprekende combinatie. Niet alleen reclame voor tabak was normaal, ook die voor snacks: Voor een friet of een kroketje, gauw naar Snackbar ’t Kadetje.

Er zal geen oorzakelijk verband geweest zijn, maar VVV won de sneeuwwedstrijd tegen Ajax aevel waal met 3-0. Voor die uitslag tekenen we vanavond. Ken!

Wies ’t aevel weer ens is,
Sef Derkx

advertentie

Lees ook deze artikelen