advertentie

VVV eindigt seizoen met nederlaag tegen Vitesse

VVV kon de laatste wedstrijd van het seizoen niet opfleuren met een zege. Vitesse won met 1-3 in de Koel.

Het was voor veel VVV’ers de laatste wedstrijd. Althans, de club nam rondom het duel tegen Vitesse (voorlopig) afscheid van elf spelers die vertrekken of (nog) geen nieuw contract hebben getekend.

Vervroegd afscheid

Doelman Lars Unnerstall gaat dit seizoen door PSV te zijn verhuurd nu echt de strijd aan in Eindhoven maar zijn allerlaatste duel voor VVV eindigde al in de achttiende minuut. Hij blesseerde zich bij een terugspeelbal van Jay-Roy Grot. 

En zo was de carrière van de Duitser bij VVV abrupt afgelopen. En zo abrupt als er een einde kwam aan diens verblijf bij VVV, zo snel leek het daarna ook gedaan de winstkansen van VVV. Met Delano van Crooij als vervanger op doel kregen de Venlonaren binnen een kwartier twee goals tegen. Eerst trof Karavaev doel, daarna verdubbelde Ødegaard de marge.

VVV beter

Na rust kwam VVV beter voor de dag. Van Ooijen lobde net naast, Post kopte net over en de ploeg kreeg een paar vrije trappen mee, voordat Van Ooijen een dikke twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte.

De 2-1 gaf VVV hoop, er waren ook mogelijkheden maar die hoop was van korte duur. Een kleine tien minuten voor tijd schoot Bero zijn ploeg op 1-3. 

Voor het duel werd nog bekend dat trainer Maurice Steijn PEC Zwolle had bedankt voor het trainerschap. De Haagse trainer had een gesprek gehad met de Zwolse club, maar kon er daarna niet uitkomen over de contractvoorwaarden.

Weer beter seizoen

Het is de trainer weer gelukt om een beter seizoen dan het vorige te draaien. Sinds Steijn bij VVV in dienst is, eindigde de club als zevende, tweede en eerste in de Jupiler League, vorig jaar werd VVV vijftiende met 34 punten en dit seizoen als twaalfde met 41 punten.

advertentie

Lees ook deze artikelen