advertentie Truck support Header

Voormalig VVD-leider Dings verlaat de Venlose politiek

Venlonaar René Dings stelt zich niet meer verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Hij geeft aan dat zijn drukke werkzaamheden een rol in de politiek niet meer toelaten

Bij de laatste raadsverkiezingen in 2018 was Dings als politiek nieuwkomer nog lijsttrekker. De VVD verloor twee zetels en werd in de onderhandelingen al snel buitenspel gezet door winnaar EENLokaal. 

Oppositie

Van beoogd wethouder voor de liberalen werd Dings dus fractievoorzitter van de VVD die tot de oppositiebanken was veroordeeld. Een jaar later trad hij terug als fractievoorzitter omdat die functie niet meer te combineren was met zijn werkzaamheden als startend zelfstandig ondernemer. 

Voor de gek houden

En zijn werkzame leven is nu dus de reden om na de verkiezingen helemaal niet meer terug te keren als raadslid. 'Ik heb eenvoudigweg geen tijd meer om politiek actief te zijn. Dat heb ik ook al aangegeven binnen de partij en gevraagd mij niet meer op een verkiesbare plaats te zetten. Uiteindelijk heb ik besloten dat het dan eigenlijk beter is om helemaal niet meer op een kieslijst te gaan staan. Ook om niemand voor de gek te houden.'  

Huidige fractie

Van de huidige zeskoppige VVD-fractie zijn alleen Inge Simons en Frans Keunen nog herkiesbaar in 2022. Huidig fractievoorzitter Marianne Steenmetz trok zich gisteravond terug van de kieslijst. Eerder maakten Mark Verheijen en Maurice Houba al bekend niet meer herkiesbaar te zijn.