advertentie Delta Fiber week 49 header

Volleybalsters VC Velden met nieuw team in eerste divisie

VC Velden komt komend seizoen met een volledig nieuw team uit in de eerste divisie. De dames die eerder in het tweede team van de club volleybalden, schuiven door naar het eerste.

De dames spreken van 'een hele grote uitdaging en stap voor ons'. Ze zijn nu een paar weken in training en hopen in september aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen in de eerste divisie, het derde niveau van Nederland.

Afscheid

Dit voorjaar maakte VC Velden nog bekend te stoppen met het eerste damesteam. Hoewel er met flink wat speelsters en twee trainers afspraken waren gemaakt over het nieuwe seizoen, bleek er uiteindelijk toch geen volwaardig team op de been te brengen. Via Facebook liet het team destijds weten dat er ‘helaas weinig meer over is van VC Velden DS1’. De meeste speelsters vonden snel een nieuwe club.

De dames van VC Velden werkten toe naar de topdivisie. Het oude team had volgens coach Miel Misere allemaal topdivisie-waardige speelsters. Door het voortijdige einde van de competitie eind maart eindigde de Veldense club op plek 7, net een plekje te laag voor promotie naar de topdivisie.